Wed, 5/11/08 – 22:24 | Comments Off

De val van de muur, het verdwijnen van het ijzeren gordijn, levensgrote schoudervullingen die tóch uit de mode gingen. Sommige zaken leken voor altijd. Sommige zaken leken een feit, leken onveranderlijk

Lees de rest van dit artikel »
Columns

Content

Contentspecialist

Essays

Floorshow

Home » Archive by Author

Articles by Xaviera Ringeling

Dit is een testinstallatie van Wordpress. Maak je geen zorgen er gebeurt hier weinig :)

Wat is kwaliteit?
Thursday, 19 Mar, 2009 – 20:12 | One Comment

Wat is kwaliteit? Deze vraag spookte al maanden door mijn hoofd. Gek genoeg een vraag waar ik nog nooit een concreet antwoord op had gegeven of gekregen. Toch gebruikte ik het woord vaak tijdens de talloze overleggen die je binnen een grote organisatie niet kunt vermijden.

WordPress deel 1 – Voorbereiding
Thursday, 19 Mar, 2009 – 20:06 | Comments Off

Heb je al een eigen blog? Nee, dan is het tijd dat je er eentje start. Nu kan je natuurlijk gebruik maken van allerlei gratis services (bloggen voor newbies biedt tips), maar dat is niet erg geëmancipeerd en ben je over het algemeen verplicht reclame te maken voor en ander.

Van alles met Google
Thursday, 19 Mar, 2009 – 20:02 | Comments Off

Het is zeer waarschijnlijk dat jij – de lezer – veel gebruik maakt van de service van Google. Denk aan je Gmail account, Google maps en natuurlijk Google search. Maar het bedrijf dat – zoals we allen weten – van zins is de wereld te domineren biedt veel meer dan mail en zoekfunctionaliteit. Vandaag kijken we naar een aantal

De plek van de webanalist
Thursday, 19 Mar, 2009 – 20:00 | Comments Off

Webanalyse is het nieuwe zwart. Waar tot voor kort iedereen met een beetje van zichzelf en een beetje van Nedstat de statistieken van websites in de gaten hield, is er rondom dit fenomeen zowaar een nieuw vakgebied ontstaan.

Het meten van de kwaliteit van content
Thursday, 19 Mar, 2009 – 19:57 | Comments Off

Het blijft een eindeloze discussie: wanneer is een tekst goed? Een exacte formule is er niet op los te laten. Meten kan alleen in de praktijk. Oftewel: hoeveel resultaat heeft de tekst? Maar meten of het succes dan aan de tekst lag, blijft nog steeds redelijk onzichtbaar.

Droomredacteur
Thursday, 19 Mar, 2009 – 19:54 | Comments Off

Sollicitatiegesprekken zijn vreselijk vermoeiend. En dan bedoel ik niet de gesprekken waarbij ik aan het solliciteren ben naar mijn droombaan. Maar de gesprekken waarbij mensen bij mij komen solliciteren naar een baan als webredacteur

Hello world!
Sunday, 15 Mar, 2009 – 20:14 | One Comment

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

Formulieren frustratie
Saturday, 10 Jan, 2009 – 21:51 | One Comment

Formulieren zijn fantastische dingen. Ze stellen je in staat om via internet de meest belachelijke impulsaankopen te doen, de meest onbeschofte klachten te versturen en gratis rommel aan te vragen. Als dat niet mooi is weet ik het ook niet meer.