Wed, 5/11/08 – 22:24 | Comments Off

De val van de muur, het verdwijnen van het ijzeren gordijn, levensgrote schoudervullingen die tóch uit de mode gingen. Sommige zaken leken voor altijd. Sommige zaken leken een feit, leken onveranderlijk

Lees de rest van dit artikel »
Columns

Content

Contentspecialist

Essays

Floorshow

Home » Archive by Category

Artikelen in Columns

Mensen, ideeën en morgen
Wednesday, 5 Nov, 2008 – 22:24 | Comments Off

De val van de muur, het verdwijnen van het ijzeren gordijn, levensgrote schoudervullingen die tóch uit de mode gingen. Sommige zaken leken voor altijd. Sommige zaken leken een feit, leken onveranderlijk

Twee
Thursday, 17 May, 2007 – 22:29 | Comments Off

Het is bijna twee uur. Morgenochtend blijft de wekker stil (althans, als ik niet vergeet om dat kolereding zo uit te zetten). Vandaag bleef de wekker ook stil. Twee dagen rust. Twee dagen weg uit de hectiek van mijn werk. Tijd om na te denken

Hoop
Saturday, 18 Nov, 2006 – 22:19 | Comments Off

En dan is het opeens 2006, ben ik 31 en kandidaat kamerlid voor GroenLinks. Wie had dat gedacht toen ik op die twaalfde van de zevende maand in 1975 de veilige baarmoeder van mijn moeder verliet en het licht – met enige tegenzin – tegemoet trad.

The great white hype
Saturday, 30 Sep, 2006 – 15:12 | Comments Off

Steeds harder worden de woorden van de blanke autochtoon naar allochtonen toe. Van hoog tot laag worden we bekritiseerd. Gestudeerd of ongeschoold. Iedereen heeft wel een mening klaarliggen.

Geborgenheid
Sunday, 26 Jun, 2005 – 22:22 | Comments Off

Een zwoele zondagavond in de zomer van 1981. In de ruime portiek van het huis van mijn grootouders zitten mijn ooms en tantes te genieten van het mooie zomerweer.

Gedaan met de peuk
Wednesday, 2 Feb, 2005 – 2:13 | Comments Off

Met de invoering van de nieuwe tabakswet in november van 2002 werd de jacht op rokend Nederland officieel geopend. Onder invloed van het Amerikaanse anti-rookbeleid was er al veel langer sprake van een steeds negatievere houding tegenover het roken, maar nu was ook in Nederland het gevoel tot wet gemaakt.

Just one of those days
Tuesday, 19 Nov, 2002 – 16:17 | Comments Off

Soms zijn er van die dagen dat je nergens zin in hebt. Van die dagen waarop alles en iedereen je te veel is. Dat elk geluid klinkt als een niesbui in een bibliotheek en alle kleuren te fel zijn. Op zulke dagen open je ’s ochtends je ogen en sluit je ze het liefst meteen weer.