Wed, 5/11/08 – 22:24 | Comments Off

De val van de muur, het verdwijnen van het ijzeren gordijn, levensgrote schoudervullingen die tóch uit de mode gingen. Sommige zaken leken voor altijd. Sommige zaken leken een feit, leken onveranderlijk

Lees de rest van dit artikel »
Columns

Content

Contentspecialist

Essays

Floorshow

Home » Archive by Category

Artikelen in Journalistiek

Knuffelaars
Monday, 2 Oct, 2006 – 16:23 | Comments Off

In de bende van tegenstellingen die onze maatschappij sinds 11 september en Pim Fortuyn is geworden, heb ik als nieuwe Nederlander (ik ben er dan ook pas 31 jaar en werd geboren in Utrecht), vooral te maken met 2 belangrijke groepen.

Stichting Trix: kans op Heldenprijs
Friday, 7 Apr, 2006 – 23:00 | 2 reacties

Stichting Trix is dit jaar genomineerd voor de Haagse Heldenprijs. De Stichting helpt “moeilijke” jongeren aan een diploma en een baan. Onder begeleiding van leermeesters werken de jongeren aan metalen sloepen in de Scheveningse haven en halen werkend een erkend diploma.

Politieke rel dreigt rond de Ronde Tafel Conferentie
Thursday, 2 Feb, 2006 – 0:21 | Een reactie

Een nieuwe politieke rel dreigt tussen de Nederlandse Antillen en Nederland. Dit keer betreft het de voortgang van de Ronde Tafel Conferentie (RTC). Minister Pechtold verklaarde in een uitzending van de Wereldomroep dat de

De nieuwe Nederlander laat zich niet tegenhouden
Wednesday, 14 Dec, 2005 – 14:57 | Comments Off

Sla een krant open en je wordt overspoeld door koppen die direct of indirect over de multiculturele samenleving berichten. Zet je televisie aan en in elk actualiteitenprogramma is wel een item terug te vinden over kleurrijk Nederland. Helaas is de toonzetting overwegend negatief en lijkt het er op het eerste gezicht op dat er voor allochtonen in Nederland maar weinig lichtpuntjes zijn aan het einde van de multiculturele tunnel.

Romantiek in de mooiste stad van Europa
Wednesday, 14 Dec, 2005 – 14:55 | Comments Off

Voor de meeste mensen is Venetië de plek waar romantiek tot leven komt, maar voor fotograaf Tom Allen veroorzaakt de prachtige waterstad vooral een dilemma. Want hoewel Venetië voor iedere bezoeker fascinerend is, kan de professionele blik van de fotograaf de middeleeuws aandoende stad met zijn

Straatinterviews veiligheid
Wednesday, 14 Dec, 2005 – 14:51 | Comments Off

“Ik voel me wel veilig. Ik denk dat het heel erg aan je eigen instelling ligt. Wanneer je mensen zelf agressief benadert, dan krijg je daar ook agressie voor terug. Ik heb zelf een hele rustige houding, dus dat kalmeert mensen heel gauw wanneer ik ze benader. Natuurlijk zie ik wel dat de generatie jongeren van nu minder respect heeft. Ze hebben dat blijkbaar toch minder meegekregen en het lijkt wel steeds erger te worden.

De beroemde pontjesbrug op reis
Wednesday, 14 Dec, 2005 – 13:57 | Comments Off

De beroemde pontjesbrug die sinds 1886 op Curaçao de wijken Punda en Otrabanda met elkaar verbindt is toe aan een grondige restauratie. Om het unieke bouwwerk te repareren worden onderdelen naar Nederland gestuurd waar het bedrijf Heuvelman Ibis uit Delfzijl zich over de brug zal buigen.

Ontroering bij Tranen van Den Uyl
Wednesday, 14 Dec, 2005 – 13:55 | Comments Off

“Het is spannend.” John Leerdam, regisseur van het toneelstuk Tranen van Den Uyl, zucht diep. “Heel heftig,” voegt hij er nog aan toe. De decembermoorden die in 1982 in Suriname plaatsvonden zijn nog steeds van belang, vindt PvdA politicus Leerdam: “Het is nooit uit de tijd.